Kahramanmaraş Depremi Küçük Destek Fonu’nun Üçüncü Turunda Desteklenecek STK’lar Belirlendi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası, sahada aktif olarak faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) bölgede tespit ettiği acil ihtiyaçların sağlanması, deprem bölgesinde yaşanan tahribatın giderilmesi ve depremin bölgede yaşayanlar üzerindeki etkilerinin azaltılması amacıyla Turkey Mozaik Foundation işbirliğiyle, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle hayata geçirdiğimiz Kahramanmaraş Depremi Küçük Destek Fonu’nun üçüncü turunda desteklenecek STK’lar belirlendi. Fonun üçüncü turunda 11 STK’ya toplam 1.566.146 TL hibe desteği sağlayacağız.

Desteklenen STK’ların çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıda görebilirsiniz:

65+ Yaşlı Hakları Derneği sağladığımız 149.905 TL hibe desteğiyle Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da depremden etkilenen yaşlıların yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla saha ziyareti gerçekleştirecek. Aynı zamanda orta vadede yaşlılara yönelik verilecek hizmetlerin planlanması için veri toplama çalışması yapacak. Son olarak dernek, saha ziyaretleri sırasında 100 yaşlıya temel ihtiyaç malzemesi dağıtacak.

Akdeniz Gençlik Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle afet bölgesinden Antalya’nın Alanya ilçesine gelen çocuklara yönelik grup oyun terapisi uygulayacak. Alanya’daki 5 farklı otele yerleştirilen çocuklarının yaşlarını ve cinsiyetlerini tespit edecek olan dernek, 2 ay süreyle toplam 16 grup oyun terapisi gerçekleştirecek. Dernek, terapilerde kullanabileceği 500 adet oyuncak alacak ve çocuklarda yaşanacak gelişimi göstermek için hibe sonunda rapor yayımlayacak.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle insani yardım depolarındaki ürünlerin tasnifi için afet bölgesine gelecek 200 gönüllünün ulaşım ve temel ihtiyaçlarını giderlerini karşılayacak. Aynı zamanda depo ve saha çalışmalarında kullanılacak ekipmanları temin edecek olan dernek, hibe kapsamında gönüllü yönetiminden sorumlu olacak 2 kişiyi istihdam edecek.

Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle Kahramanmaraş ve Hatay’da sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 15’er kiloluk 120 adet kedi/köpek maması ve 100 adet ahşap hayvan barınağı temin edecek.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle Hatay’ın Arsuz ilçesinin merkezine ve 25 köyüne 500 adet gıda kolisi, 125 adet ısıtıcı ve 500 adet hijyen kiti dağıtacak.

Herkes için Mimarlık Derneği sağladığımız 149.991 TL hibe desteğiyle Kahramanmaraş’ta depremden etkilenenlerin bir araya gelebileceği, ortak paylaşıma olanak sunan geçici topluluk merkezi inşa edecek.

İstanbul Mor Dayanışma Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle başta kadınlar, çocuklar ve LGBTİ+’lar olmak üzere Hatay kırsalda bulunan ve depremden etkilenen kırılgan grupların gıda, hijyen kiti, sağlık ürünleri gibi temel ihtiyaçları temin edilecek.

Kırmızı Çocuklar Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle halihazırda İstanbul Çekmeköy’de depremden etkilenen koruyucu aileler için kurduğu 2 eve yerleşecek ailelerin ulaşım masraflarını aynı zamanda mevcutta var olan evlerin faturalarını, gıda giderlerini ve hijyenik ürün ihtiyaçlarını karşılayacak. Aynı zamanda, sağlık sorunları yaşayan çocukların ve yetişkinlerin tedavi sürecinin devam edebilmesi için çalışmalar yapacak.

Konuşmamız Gerek Derneği sağladığımız 150.000 TL hibe desteğiyle Adana, Adıyaman ve Gaziantep’te depremden etkilenen kadınlara ve kız çocuklarına menstrüel bakım kitlerinin ulaşmasına aynı zamanda kurulan çadır kentlerde ve diğer yaşam alanlarında menstrüel bakım uygulanabilecek hijyenik alanların oluşturulmasına katkı sağlayacak. Dernek ekibi, cinsel sağlık ve üreme sağlığı uzmanıyla yapılacak saha ziyaretiyle kadınların ve kız çocuklarının regl ve kadınlık deneyimleriyle ilgili konuşabilecekleri güvenli alanlar oluşmasına katkı sağlayacak.

Rengarenk Umutlar Derneği sağladığımız 149.250 TL hibe desteğiyle Diyarbakır’da 5 farklı bölgede kurulan çadır kentlerde ve yaşam alanlarında oyun atölyeleri kuracak. Psikolog, çocuk gelişimi uzmanı ve sosyal hizmet uzmanı tarafından hazırlanacak atölyeler her gün 2 oturum şeklinde gerçekleşecek.

Yer Çizenler Herkes için Haritacılık Derneği sağladığımız 67.000 TL hibe desteğiyle afet bölgesindeki hasarlı ve sağlam binaları ve yolları aynı zamanda verilen hizmetler hakkındaki bilgileri toplayarak haritalandıracak ve açık kaynak olarak yayımlayacak. Hibe kapsamında 2 ay süreyle proje koordinatörü ve iletişim uzmanı istihdam edilecek.